Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Hakkında
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının amacı; kaliteli zeytin yetiştirilmesini ve hasadını sağlayarak, hazırlanacak zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytinyağı, sabun, zeytin reçeli, zeytin yaprağı çayı, prina vb.) çeşitli tekniklerle sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanlarını (Tekniker) yetiştirmektir
Kampüs alanımız içerisinde bir adet 145 m² lik Butik Zeytinyağı Eğitim ve Uygulama Tesisimiz bulunmaktadır. Tesis içinde; saatte 200 kg/zeytin işleme kapasiteli kontinü zeytinyağı üretim hattı (olive-200) yer almaktadır. Ayrıca içerisinde sofralık zeytin işleme ekipmanları bulunan; 120 m2’lik Sofralık Zeytin İşleme, Eğitim ve Uygulama Tesisi ile temel kimyasal analizleri yapabileceğimiz bir gıda laboratuarımız vardır. Eğitimler bu alanlarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.
Öğretim Elemanı Kadromuz: