Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Hakkında

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Hakkında

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının amacı; kaliteli zeytin yetiştirilmesini ve hasadını sağlayarak, hazırlanacak zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytinyağı, sabun, zeytin reçeli, zeytin yaprağı çayı, prina vb.) çeşitli tekniklerle sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanlarını (Tekniker) yetiştirmektir

Kampüs alanımız içerisinde bir adet 145 m² lik Butik Zeytinyağı Eğitim ve Uygulama Tesisimiz bulunmaktadır. Tesis içinde; saatte 200 kg/zeytin işleme kapasiteli kontinü zeytinyağı üretim hattı (olive-200) yer almaktadır. Ayrıca içerisinde sofralık zeytin işleme ekipmanları bulunan; 120 m2’lik Sofralık Zeytin İşleme, Eğitim ve Uygulama Tesisi ile temel kimyasal analizleri yapabileceğimiz bir gıda laboratuarımız vardır. Eğitimler bu alanlarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

 

Öğretim Elemanı Kadromuz:

  • Dr.Öğr.Üyesi Gonca SAKİN (Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı)
  • Dr.Öğr.Üyesi Tuba ÖNCÜL ABACIGİL (Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü)
  • Öğr.Gör.Dr. Mücahit KIVRAK

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Fotoğraf Galerisi

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Ders İçerikleri

1. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY1106 Toprak Bilgisi 2 + 0 2 2
ZEY1102 Mikrobiyoloji I 2 + 1 2.5 3
STJ1001 Staj-I 0 + 0 0 4
ZEY1104 Genel Kimya 2 + 1 2.5 3
AIT1101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 + 0 2 2
YDI1101 Yabancı Dil I 2 + 0 2 2
ZEY1101 Matematik 2 + 1 2.5 4
TDI1101 Türk Dili I 2 + 0 2 2
ZEY1103 Botanik 2 + 1 2.5 3
ZEY1105 Zeytin Tarımı I 2 + 1 2.5 3
ZEY1107 Bilgisayar ve Donanım İşletim Sistemleri 1 + 1 1.5 2
2. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY1202 Laboratuvar Teknikleri 2 + 1 2.5 4
ZEY1207 İşletme Yönetimi I 2 + 1 2.5 4
ZEY1212 Zeytin Tarımı II 2 + 2 3 4
ZEY1211 Biyokimya 3 + 0 3 4
ZEY1206 Çevre Koruma 2 + 1 2.5 4
ZEY1210 Tarımsal Mekanizasyon ve Sulama 2 + 1 2.5 4
ZEY1205 Kalite Güvencesi ve Standartlar (Üretim ) 2 + 1 2.5 4
ZEY1209 Bitki Besleme ve Gübreleme 2 + 1 2.5 4
ZEY1208 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 + 1 2.5 4
YDI1201 Yabancı Dil II 2 + 0 2 2
TDI1201 Türk Dili-II 2 + 0 2 2
AIT1201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 + 0 2 2
ZEY1203 Mikrobiyoloji II 2 + 1 2.5 4
3. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY2104 Zeytinyağı Üretim Teknolojisi 2 + 1 2.5 3
ZEY2113 Girişimcilik I 2 + 1 2.5 3
ZEY2107 Zeytin Budama ve Hasat Yöntemleri 1 + 1 1.5 3
ZEY2106 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü 1 + 1 1.5 3
ZEY2108 Kalite Yönetim Sistemleri (Hizmet) 2 + 1 2.5 3
ZEY2110 İlk Yardım 2 + 1 2.5 3
ZEY2111 Bilgisayar Destekli Tasarım 2 + 1 2.5 3
STJ2001 Staj-II 0 + 0 0 4
ZEY2103 Zeytin Hastalık ve Zararlıları 2 + 1 2.5 4
ZEY2102 Sofralık Zeytin Üretim Teknolojisi 3 + 1 3.5 4
ZEY2101 Zeytinyağı Kimyası 2 + 1 2.5 3
ZEY2105 Organik Tarım 2 + 1 2.5 3
ZEY2109 İşletme Yönetimi II 2 + 1 2.5 3
4. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY2215 Girişimcilik II 2 + 1 2.5 5
ZEY2210 Genel Ekonomi 2 + 0 2 5
ZEY2212 Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama 2 + 0 2 3
ZEY2216 Kooperatifçilik 2 + 0 2 5
ZEY2207 Hijyen ve Sanitasyon 2 + 0 2 5
ZEY2208 İletişim 2 + 1 2.5 5
ZEY2211 Genel Meyvecilik 2 + 0 2 3
ZEY2201 Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Makineleri 2 + 1 2.5 3
ZEY2217 Mesleki Yabancı Dil 2 + 1 2.5 2
ZEY2204 Sofralık Zeytin ve Yağ Analiz Yöntemleri 1 + 2 2 3
ZEY2218 Zeytinde Besin Değeri ve Sağlık 2 + 1 2.5 4
ZEY2202 Zeytin Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi 2 + 1 2.5 3
ZEY2206 Duyusal Analizler 1 + 1 1.5 2