Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Hakkında

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Hakkında

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının amacı; kaliteli zeytin yetiştirilmesini ve hasadını sağlayarak, hazırlanacak zeytin ürünlerinin (sofralık zeytin, zeytinyağı, sabun, zeytin reçeli, zeytin yaprağı çayı, prina vb.) çeşitli tekniklerle sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapan, elde edilen sonuçları inceleyip, değerlendiren ve karşılaşılan sorunlara çözümler bulan ara meslek elemanlarını (Tekniker) yetiştirmektir

Kampüs alanımız içerisinde bir adet 145 m2’lik Butik Zeytinyağı Eğitim ve Uygulama Tesisimiz bulunmaktadır. Tesis içinde; saatte 200 kg/zeytin işleme kapasiteli kontinü zeytinyağı üretim hattı (olive-200) yer almaktadır. Ayrıca içerisinde sofralık zeytin işleme ekipmanları bulunan; 120 m2’lik Sofralık Zeytin İşleme, Eğitim ve Uygulama Tesisi ile temel kimyasal analizleri yapabileceğimiz bir gıda laboratuarımız vardır. Eğitimler bu alanlarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

 

Öğretim Elemanı Kadromuz:

  • Yrd.Doç.Dr. Gonca SAKİN – Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı
  • Yrd.Doç.Dr. Tuba ÖNCÜL ABACIGİL – Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü
  • Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Fotoğraf Galerisi

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Ders İçerikleri

1. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY1102 Mikrobiyoloji I 2 + 1 2.5 3
ZEY1106 Toprak Bilgisi 2 + 0 2 2
ZEY1107 Bilgisayar ve Donanım İşletim Sistemleri 1 + 1 1.5 2
ZEY1105 Zeytin Tarımı I 2 + 1 2.5 3
ZEY1103 Botanik 2 + 1 2.5 3
TDI1101 Türk Dili I 2 + 0 2 2
ZEY1101 Matematik 2 + 1 2.5 4
YDI1101 Yabancı Dil I 2 + 0 2 2
AIT1101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 + 0 2 2
ZEY1104 Genel Kimya 2 + 1 2.5 3
STJ1001 Staj-I 0 + 0 0 4
2. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY1203 Mikrobiyoloji II 2 + 1 2.5 4
AIT1201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 + 0 2 2
TDI1201 Türk Dili-II 2 + 0 2 2
YDI1201 Yabancı Dil II 2 + 0 2 2
ZEY1202 Laboratuvar Teknikleri 2 + 1 2.5 4
ZEY1208 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 + 1 2.5 4
ZEY1209 Bitki Besleme ve Gübreleme 2 + 1 2.5 4
ZEY1205 Kalite Güvencesi ve Standartlar (Üretim ) 2 + 1 2.5 4
ZEY1210 Tarımsal Mekanizasyon ve Sulama 2 + 1 2.5 4
ZEY1206 Çevre Koruma 2 + 1 2.5 4
ZEY1211 Biyokimya 3 + 0 3 4
ZEY1212 Zeytin Tarımı II 2 + 2 3 4
ZEY1207 İşletme Yönetimi I 2 + 1 2.5 4
3. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY2105 Organik Tarım 2 + 1 2.5 3
ZEY2104 Zeytinyağı Üretim Teknolojisi 2 + 1 2.5 3
ZEY2101 Zeytinyağı Kimyası 2 + 1 2.5 3
ZEY2102 Sofralık Zeytin Üretim Teknolojisi 3 + 1 3.5 4
ZEY2103 Zeytin Hastalık ve Zararlıları 2 + 1 2.5 4
STJ2001 Staj-II 0 + 0 0 4
ZEY2109 İşletme Yönetimi II 2 + 1 2.5 3
ZEY2111 Bilgisayar Destekli Tasarım 2 + 1 2.5 3
ZEY2110 İlk Yardım 2 + 1 2.5 3
ZEY2108 Kalite Yönetim Sistemleri (Hizmet) 2 + 1 2.5 3
ZEY2106 Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü 1 + 1 1.5 3
ZEY2107 Zeytin Budama ve Hasat Yöntemleri 1 + 1 1.5 3
ZEY2113 Girişimcilik I 2 + 1 2.5 3
4. YARIYIL DERSLERİ
Ders Kodu Ders Adı T.U. Saat Uyg. Kredi AKTS
ZEY2206 Duyusal Analizler 1 + 1 1.5 2
ZEY2202 Zeytin Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi 2 + 1 2.5 3
ZEY2218 Zeytinde Besin Değeri ve Sağlık 2 + 1 2.5 4
ZEY2204 Sofralık Zeytin ve Yağ Analiz Yöntemleri 1 + 2 2 3
ZEY2217 Mesleki Yabancı Dil 2 + 1 2.5 2
ZEY2201 Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Makineleri 2 + 1 2.5 3
ZEY2211 Genel Meyvecilik 2 + 0 2 3
ZEY2208 İletişim 2 + 1 2.5 5
ZEY2207 Hijyen ve Sanitasyon 2 + 0 2 5
ZEY2216 Kooperatifçilik 2 + 0 2 5
ZEY2212 Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama 2 + 0 2 3
ZEY2210 Genel Ekonomi 2 + 0 2 5
ZEY2215 Girişimcilik II 2 + 1 2.5 5